Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Letland

Letland, officieel de Republiek Letland, is een land in Noordoost-Europa en een van de Baltische landen aan de Oostzee.

De oppervlakte van Letland is anderhalf keer zo groot als Nederland. Letland is over het algemeen vlak of licht heuvelachtig. Letland is zeer dicht bebost, heeft weiden en landbouwgebieden en vele meren en rivieren en een ongerepte kust.

Cultuur en evenementen

Authentiek Letland

In Letland zijn er talrijke boerderijen en bezoekerscentra waar u authentieke ambachten kunt ontdekken, zoals aromatische roggebrood bakken, vers gevangen vis uit de Oostzee roken, kruiden verzamelen voor een theemengsel, manden weven en nog veel meer. Neem een stukje Letland mee!

Het hele jaar door vindt u hier een fantastische mix van lokale festiviteiten en grote internationale vieringen van stadsfeesten tot operafestivals.

Natuur en avontuur

50% groen en 500 km kustlijn

Wandel langs de paden van een van de vier nationale parken van Letland en u ziet misschien een specht, eekhoorn of hert met witte rug. Met ongeveer 50% van het land van Letland bedekt met bos en meer dan 500 km kustlijn, zijn er mogelijkheden te over om de lokale flora en fauna te bewonderen.

Het natuurlijke landschap biedt een spectaculaire omgeving om te varen, fietsen, paardrijden en andere actieve buitenactiviteiten. Wist u dat u zelfs een duik kunt nemen in Europa's breedste waterval?

Gauja nationaal park Letland

Eten en drinken

Geniet van de beste producten uit de Letse tuin in restaurants en op markten

In tegenstelling tot de opvatting dat de Letten alleen op aardappelen en vlees leven, krijgt de lokale en natuurlijke producten tegenwoordig ook de ruimte. Rabarberlimonade, zwarte bessenmousse, boschampignons, burgers van hertenvlees - geniet van de beste producten uit de Letse tuin in restaurants en op markten.

Spa en wellness

Traditioneel en verkwikkend!

Om te baden op ware Letse wijze, moet u echt een saunabezoek opnemen in uw reis. Traditioneel houdt het saunaritueel in dat je veel thee drinkt, elkaar mept met groene bezems en in koud water springt. Verkwikkend!

Spahotels

Voor een meer hedendaagse verwennerij zorgen de spa’s en spahotels in Letland voor veel ontspanning. Ze zijn gevestigd in voormalige herenhuizen en kastelen en bieden bijzondere behandelingen, zoals barnsteenmassage, kruiden scrubs en bierweek.

Riga hoofdstad van Letland

Citybreak

Stedentrip Riga

Riga is een goed bereikbare stad ca. twee uur van de meeste grote Europese luchthavens en vol met gratis wifi-hotspots.

De stad heeft een oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een gewaardeerde verzameling art nouveau-architectuur herbergt. Het is hard op weg een fijnproeversparadijs te worden met populaire markten met natuurlijke producten en meer dan 100 kwaliteitsrestaurants.Riga by night

Kustplaatsen

Ook de moeite waard zijn de kuststeden Liepaja en Ventspils en de geliefde badplaats Jurmala. Wie een dagje aan het strand wil relaxen kan dus ook goed terecht n Letland.

De charmante binnenlandse parels

Sigulda, Cesis, Kuldiga, Daugavpils en Valmiera vindt u in het binnenland van Letland en zijn zeker ook de moeite waard om te bezoeken tijdens een reis naar Letland.

Jurmala beach Letland

All rights reserved by latvia.travel

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvragen | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten