Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland
  • Fins Lapland

Fins Lapland

Ten noorden van de poolcirkel in het uiterste Noorden van Finland, ligt het gebied dat we kennen onder de naam Fins Lapland. Een streek waar maar weinig mensen wonen, behalve de Sami, een rendiervolk afstammend van volkeren uit Noorwegen, Zweden en Rusland. Net als hun voorvaderen leven zij van en met de rendieren in deze Finse wildernis.

Noorderlicht

Dit meest noordelijke puntje van het land is in de wintermaanden bedekt onder een dikke laag sneeuw. De dagen zijn kort, de nachten lang. Wanneer de zon zich niet meer laat zien, fonkelen de sterren aan de heldere hemel en danst het groenige Noorderlicht met hen mee. 

Vele activiteiten

In Fins Lapland hoeft u zich geen moment te vervelen. In de dichte bossen bezoekt u de Sami en maakt u een rendiertocht. Wat dacht u van ijsvissen met de locals, een husky safari of stapt u liever op een sneeuwscooter? Wellicht gaat uw voorkeur uit naar een sneeuwschoenwandeling. Het hele jaar door kunt u op bezoek bij de kerstman in zijn huis in het Santa Claus Village in de hoofdstad van Fins Lapland, Rovaniemi. 

Sneeuwzeker

Als er een bestemming ter wereld sneeuwzeker is, dan is het, door de noordelijke ligging, Fins Lapland wel. Vanaf november treft u er spierwitte krakend verse sneeuw. Het noordelijke gebied van Finland is maar liefst 35 skigebieden rijk. Voor een bijzondere wintersportvakantie zijn Levi en Ylläs zijn de prefecte plaatsen voor iedere sneeuwliefhebber. Zowel voor beginners als gevorderden maar ook voor langlaufers er is voor ieder wat wils.

Reizen naar Fins Lapland is avontuurlijk reizen. 

Fins Lapland vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvragen | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten