ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Belize
  • Belize
  • Belize
  • Belize
  • Belize

Belize

Land van prachtige schoonheid en rijke cultuur

Belize is een verborgen schat in Centraal-Amerika dat grenst aan Mexico met als staatshoofd Koningin Elizabeth II. Door de zeven regio's waan je je iedere keer in een ander gebied.

Tropische regenwouden, witte stranden met de blauwe zee, de oude Maya cultuur en de langste barrièrerif op het noordelijk halfrond.

Voor vele duikers staat Belize hoog op de bucketlist door de Great Blue Hole. Het 127 meter diepe onderwatergat ligt midden in het Lighthouse Reef Atoll en heeft reusachtige stalactieten en prachtige zeedieren.

Vriendelijke cultuur

Belize is het enige Engelssprekende land in Midden-Amerika met historische banden met vroegere Britse kolonies in het Caribisch gebied. Het is de thuisbasis van diverse hardwerkende culturen die met hun unieke rijke tradities de pijler vormen voor de toeristische industrie.

Belize is een smeltkroes van cultuur en geschiedenis. Maak kennis met de uitstekende keuken en de warmte van de vriendelijke mensen.

Maya cultuur

De verschillende oude Mayasteden in heel Belize vormen een link naar het verleden van het land en de bewoners. Vrijwel overal waar u heen gaat, van Caracol en Cerros naar Lamanai bestaande uit kleine dorpjes en bosgebieden, vindt u de oude Maya tempels.

Jungle trails

Een geweldige manier om vele soorten vogels, planten en dieren te zien is door te gaan hiken in de nationale parken van Belize.

Ontdek de weelderige tropische regenwouden, talrijke watervallen, rivieren en grotten.

De meeste wandelroutes zijn zo ontworpen dat u de routes zelf kunt bewandelen en gemakkelijk weer terugkeert naar uw startpunt. Sommige routes worden aanbevolen om met een gids te wandelen die u gelijk meer kan vertellen over de vogels, wilde dieren, zoals aapjes en krokodillen, en lokale planten. Wie weet komt u nog een spoor van de jaguar tegen.

Romantisch beach life

Een andere optie is de zon zien verdwijnen achter de einder in Belize. En dan vooral bij het enorme rif dat zich uitstrekt over een lengte van ruim 300 km, het grootste op het westelijk halfrond. Ga samen duiken of snorkelen en verblijf in een Beachfront Casita in het Matachica resort & spa op Ambergris Caye, niet ver van San Pedro.

Actun Tunichil Muknal Cave

In het hart van het Tapir Mountain natuurreservaat in Belize ligt de sprookjesachtige Actun Tunichil Muknal Cave, afgekort ook wel ATM. Een exceptionele bestemming waar natuur, geschiedenis, avontuur en mythen samenkomen.

De tocht naar de grot is al een onderneming op zich, je waadt stukken door water en de laatste 10 meter moet je al zwemmend afleggen. Een gegidste tour is aan te raden, ook omdat in de grotten skeletten liggen waarvan de Crystal Maiden, het skelet van een meisje dat waarschijnlijk ooit offerslachtoffer was, de beroemdste is.

Jungle en Maya tempel Belize

(Onder)waterparadijs

De meest indrukwekkende onderwaterpanorama’s vindt men voor de kust van Belize. Een waar natuurparadijs met kristalheldere wateren en ongerepte koraalriffen. Een unieke plek om te snorkelen of duiken temidden van tropische kleurrijke vissen, (verpleegster) haaien, roggen en zeeschildpadden.

Een mooie plek om de onderwaterwereld te ontdekken is het eiland Caye Caulker. Een eiland met een golvend blauwe zee, wuivende palmbomen, eindeloze zonsondergangen en een laid back sfeertje.

Duiken en snorkelen

Denkt u dat de zee er prachtig uitziet vanaf het strand? U zou moeten zien wat er onder water gebeurt!

Belize heeft het langste Barrier Reef van het westelijk halfrond met natuurlijk de prachtige en beroemde Great Blue Hole. Het koraalrif is één van de beste snorkel- en duiklocaties van de wereld. Er leven hier meer dan 300 soorten vissen en verschillende diersoorten zoals de zeeschildpad.

Houdt u liever droge voeten? Op de parelwitte stranden kunt u ontspannen onder wuivende palmbomen, een waar paradijs!

Tof tuben op rivieren

De landschappen waar de Mopan-rivier je vanaf San Ignacio op trakteert, vormen de perfecte setting voor dit gezamenlijke avontuur. Een andere te gekke optie is ‘cave tubing’ waarbij je ruim 11 km lang dobbert door de (ondergrondse) grotten van natuurreservaat van Nohoch Che’en.

Tubing is een spannende en leuke ervaring voor iedereen!

Snorkelen bij Ambergris Caye

Ambergris Caye is een eiland vlakbij Belize’s Barrier Reef, met 300 km het langste en meest spectaculaire koraalrif op het Westelijk halfrond. Beroemd om de snorkel- en duiktrips die je maakt vanuit de plaats San Pedro zoals naar Shark Alley waar je zwemt met haaien en pijlstaartroggen.

Het koraalrif met The Great Blue Hole is één van de beste snorkel- en duiklocaties van de wereld.

Verblijf in stijl

Eco toerisme, Chaa Creek Luxury Resort

Een wildly civilized resort noemen ze zichzelf. Chaa Creek is omringd door wildlife, is duurzaam, eco en groen, maar biedt ook de nodige luxe.

Op het terrein: rustieke, strak ingerichte cabinachtige lodges grenzend aan tropische tuinen zover het oog reikt en een Maya organic farm waar groente wordt verbouwd. De activiteiten? Van tours die verhalen over de natuurgeschiedenis, trips naar een vlinderboerderij tot een duik in de bossen bij het resort.

Watervilla Casa Ventanas

Vissen en roggen die je onder de glazen vloer van je slaapkamer ziet zwemmen en in alle rust genieten van je eigen privé-eiland. Het kan op het exclusieve Cayo Espanto voor de kust van Belize in het stijlvolle Casa Ventanas, een houten watervilla omringd door de Caribische Zee.

Uiteraard ontbreken first class services niet en kan deze exclusieve getaway worden uitgebreid met dagtrips, excursies en private dinners op sterrenniveau.

Belize onderwaterwereld

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten