ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Mongolië

Mongolië, het land van de blauwe lucht. Het land van uitgestrekte steppen, kilometers aan grasland, nomaden die nog altijd door het land trekken met hun witte vilten gertenten. Een land zo puur en onontdekt.

Voor veel natuurliefhebbers is Mongolië is een droom die werkelijkheid wordt. Gezien de ongerepte natuur in het land is dat alles behalve verwonderlijk. Mocht u denken dat het land slechts uit het zand van de Gobiwoestijn bestaat dan heeft u het bij het verkeerde eind. In Mongolië ontdekt u bijvoorbeeld een keur aan wilde bloemen. Naast deze omvangrijke flora is de fauna tevens de moeite waard. In het Hustai National Park leven de beroemde przewalskipaarden, maar er leven tevens wolven, beren en steenbokken.

Op de rug van een paard, voelt u zich één met de nomaden. Sjok met uw trouwe ros door de woestijn, een spoor waar in vroeger tijden yak- en kamelenkaravanen, beladen met thee en zijde, liepen. Wedden dat u dagen later nog overal zand in uw poriën vindt na een klim naar de top van de zandduinen in Khongoryn Els. Uw oren, neus, haar, overal kruipt het fijne zand tussen.
Maak een boottocht over het Khövsgölmeer, het grootste en diepste zoetwatermeer van Mongolië. Reizen door Mongolië is een ontdekkingstocht, het is een onvergetelijke belevenis!

Maak uw reis naar Mongolië extra speciaal en plan uw bezoek tijdens een van de festivals in het land. Boekt u echter wel op tijd de accommodaties en vluchten aangezien in dergelijke perioden deze snel volgeboekt zijn. Elk jaar in juli vindt het grootste feest van het land plaats, het Nadaam Festival. In Ulaanbaatar, de hoofdstad, maakt de lokale bevolking zich op voor drie volle dagen feest. De sporten worstelen, boogschieten en paardenraces domineren de festiviteiten tussen de kleurrijke parades door. Reist u liever in het najaar? Houdt u dan september vrij in uw agenda en breng een bezoek aan het Eagle Festival.

Mongolië is bij uitstek de bestemming om per Trans Mongolië Express ontdekt te worden. Een treinreis die u vanuit Rusland via Mongolië naar China brengt. 

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvragen | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten