ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Tahiti

FRANS-POLYNESIË: TAHITI EN HAAR EILANDEN

Gekoesterd door goede geesten 

In een kristalheldere blauwe zee ligt - samen met meer dan honderd andere eilandjes en atollen - Tahiti iedereen te verleiden. De natuurlijke schoonheid van de archipel is verbluffend en de Frans-Polynesische eilandcultuur uniek in de wereld.

Hét visitekaartje van de eilanden van Tahiti zijn de witte zandstranden, turkooizen lagunes en het landschap dat varieert van koraalrif tot vulkaangebergte.

Romantisch Tahiti

Verblijf

De grotere eilanden bieden luxueuze resorts met romantische villa’s boven het water (de zogenaamde ‘overwater bungalows’) maar ook lieflijke familiepensions. Het water opgaan kan met een zelf gehuurd scheepje, maar ook komen hier grote cruiseschepen langs.

Toch is er voor iedereen rust en privacy: het aantal strandjes en baaien is eindeloos.

De werkwoorden relaxen en bijtanken lijken hier wel uitgevonden…

Mana

De eilandbewoners voelen dat hun leven wordt gekoesterd door ‘Mana’. Met ‘Mana’ bedoelen ze een levenskracht die alle levende wezens op de eilandengroep omringt. Een optelsom van ervaringen en herinneringen die iedereen verbindt.

Je kan het voelen, proeven, aanraken, zien, vanaf het allereerste moment dat je voet zet op een van de eilanden.

Je laten koesteren door Mana: ervaar het ook!

Een oceaan vol genot

Verwen jezelf: gun jezelf en je geliefde tenminste een keer een nachtje in zo’n overwater bungalow in Bora Bora.

Verrijk jezelf: stel je open voor Mana en beleef spirituele ervaringen dankzij de uitnodigende Tahitiaanse cultuur waarin levenskracht en spiritualiteit een grote rol spelen.

Verzorg jezelf: schud alle vermoeidheid en stress van je af op een van de witte stranden een de turkooizen lagune.

Wat toeristen zoeken en vinden op de eilanden van Tahiti:

Rurutu op de zuidelijke Austral Eilanden is van juli tot november dé plek om naar walvissen te kijken. Dit levert spectaculaire natuurbeelden op.

Maak avontuurlijke ontdekkingstochten op de 118 eilanden met hun overdaad aan archeologische resten, weelderige vegetatie, stroompjes en watervallen.

Tikehau Tahiti

Jaarlijkse evenementen:

Heiva I Tahiti

Juli: een festival vol zang en dans door muziekgroepen die vanuit de hele archipel naar Tahiti komen.  

Billabong Pro Tahiti

Augustus: professionele surfers uit de hele wereld nemen het tegen elkaar op in de fameuze passage tussen Hava'e en Teahupo'o. Het betreft een onderdeel van het wereldkampioenschap en naast het bekijken van de surfprestaties is ook de wilde natuur van Tahiti Iti (ook wel ‘Little Tahiti’ genoemd) een lust voor het oog, met zijn bergen die lijken te wortelen in de zee.

Hawaiki Nui Va’a

November: een va'a is een stabiele uitleggerkano (‘outrigger’ op zijn Engels) die onlosmakelijk is verbonden met de sportieve traditie van Tahiti. Meer dan 100 van deze kano’s racen ieder jaar tussen Huahine, Raiatea, Tahaa en Bora Bora. De mythische finish bij Matira Point in Bora Bora biedt een surrealistisch mooi plaatje en kan zonder meer op ieders bucket list worden gezet.

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 24 uur reizen naar Tahiti. Wanneer het in Amsterdam 12 uur ’s middags is, is het op Tahiti middernacht of 1 uur ’s ochtends (zelfde datum).

Bron en Copyright: Atout France - Frans Bureau voor Toerisme

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten