ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Nieuw-Caledonië
  • Nieuw-Caledonië
  • Nieuw-Caledonië

Nieuw-Caledonië

Nieuw-Caledonië wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Ook draagt het de bijnaam 'het Parijs van de Pacific', dat maakt een mens nieuwgierig, niet waar? 

foto

De eilanden

Grand Terre, Les Iles Loyauté en Le Pins

Nieuw-Caledonië bestaat uit het hoofdeiland La Grande Terre waarop de hoofdstad Noumea ligt met oostelijk daarvan de eilandengroep Les Iles Loyauté en in het zuiden het eiland Les Pins. Het meest bijzondere in deze wereld is de lagune van 24.000 vierkante kilometer met veel koraalrif dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Sinds 1853 is de eilandengroep een overzees gebied van Frankrijk. Dat is aan diverse factoren te merken. Duizenden kilometers van de Franse hoofdstad Parijs vandaan, eet u tijdens uw ontbijt krakend verse overheerlijke croissants of een stuk stokbrood.

Maar er valt van nog veel meer weelderig natuurschoon te genieten

Zoals witte zandstranden, een woestijn met rode aarde, tropisch regenwoud, het typische savannelandschap van Niaoulis op Grande Terre, groene heuvels, watervallen, natuurparken en intrigerende kale vlaktes. De flora en fauna zijn uitzonderlijk divers en tellen vele endemische soorten. 

foto

Unieke culturele verscheidenheid

Zo hebben de eilanden hun traditionele veefokkers en cowboys, de zogenaamde broussards en stockmen. Ook veel gebruiken van de oorspronkelijke Kanak-bevolking worden in ere gehouden. Het levert unieke momenten op.

Surfers paradise

De baai Anse Vata wordt door de cracks beschouwd als dé windsurfplek  van Nieuw-Caledonië dankzij de constante passaatwinden van tussen de 20 en 40 km/u. Ideaal voor de wereldtop!

foto 

Jaarlijkse evenementen:

De boerenmarkt van Bourail

Augustus: een ‘wildwest’ happening waarop de lokale cowboys hun vaardigheden laten zien.

Het Ouvéa Lagune Festival

Juni: een eerbetoon aan de levende lagune en een oproep dit natuurgebied te blijven beschermen, met aandacht voor de traditionele manier van leven.

Pro Am South Pacific Classic

September: het niet al te fanatieke golftoernooi waarop professioneels, amateurs en absolute beginners het vooral heel gezellig maken samen.

Verblijf 

Sheraton New Caledonia Deva Spa & Golf Resort 

Het Sheraton New Caledonia Deva Spa & Golf Resort is hét strandhotel aan de fotogenieke westkust van La Grande Terre. Het gloednieuwe resort is eigendom van de Société Hotelière de Deva en een van de vijf Sheratons die sinds 2014 in deze regio zijn geopend.

Gesitueerd ten noorden van Noumea in Bourail biedt dit resort 180 kamers, 60 bungalows, een 18-hole golfbaan (PAR72, een ontwerp van Dye Designs), een health club, een Deep Nature Spa en een kinderclub.

Voor gasten zijn er watersportactiviteiten als duiken, snorkelen, zeilen, windsurfen, jetski, wakeboarden en kitesurfen. Wie droge voeten wil houden kan kiezen uit onder meer tennis, squash, cricket, fietsen en paardrijden in de bergen.

foto

Wanneer het in Amsterdam 12 uur ’s middags is, is het op Grande Terre 9 of 10 uur ’s avonds (zelfde datum).

Tip: Combineert u Nieuw-Caledonië met een reis naar Australië. Vanzelfsprekend bekijken we voor u de beste vluchtcombinaties en accommodatie. Zo’n droombestemming laat u toch zeker niet aan u voorbij gaan?

foto

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvragen | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten