ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi
  • Malawi

Malawi

Één van de mooiste en meest compacte landen van Afrika

Het warme hart van Afrika klopt nu sneller en het legendarische welkom is er voor iedereen die de ongeëvenaarde combinatie van meer, landschap, natuur en cultuur wil ervaren in één van de mooiste en meest compacte landen van Afrika .

Het landschap

Malawi heeft een enorme diversiteit aan prachtige landschappen

De hoogste toppen in Malawi raken 3.000 meter terwijl het laagste punt nauwelijks boven zeeniveau ligt. De verschillende hoogtes in een klein gebied maken het landschap tot het meest gevarieerde in Afrika is. Het is over het algemeen een groen, weelderig land, met plateaus, hooglanden, bossen, bergen, vlaktes, steile hellingen en lage rivierdalen.

De verscheidenheid aan landschappen heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers en veel van de hooglanden en bosreservaten hebben goede verblijfsmogelijkheden en er zijn veel buitenactiviteiten mogelijk.

Malawi het landschap

De mensen

Het Malawische volk is zonder twijfel de grootste troef: vriendelijk en gastvrij

Elke bezoeker wordt met een glimlach begroet en de warmte van het welkom is oprecht en langdurig. Met een bevolking van iets meer dan 14 miljoen is Malawi een van de dichter bevolkte landen van dit deel van Afrika.

Het grootste deel van de bevolking leeft in fascinerende traditionele dorpen. Veel van de Malawiërs van tegenwoordig zijn afstammelingen van het Bantu-volk dat honderden jaren tot de vijftiende eeuw door Afrika en Malawi trok.

Malawi de gastvrije bevolking

Wildlife

Malawi is gezegend met een rijke diversiteit aan flora en fauna

Malawi heeft maar liefst negen nationale parken of natuurreservaten. Hoewel het misschien niet zo heel veel grote zoogdieren (vooral roofdieren) heeft als sommige van zijn bekendere buren, maakt het land dit op andere manieren goed. Malawi biedt exclusieve wildernis natuurbeelden in ongerepte gebieden.

Exclusieve wildernis in Malawi

Het meer

De kroonjuweel van de toeristische attracties van het land is Lake Malawi

Het meer werd 150 jaar geleden door de missionaris-ontdekkingsreiziger Dr. David Livingstone 'ontdekt'. Dit uitgestrekte zoetwater meer omzoomd door gouden zandstranden is niet alleen een schilderachtig wonderland, maar biedt ook watersportmogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar iets dat verder gaat dan zon, zand en zwemmen.

De geschatte afmetingen zijn 365 mijlen van noord naar zuid en 52 mijl breed, vandaar de bijnaam: "het kalendermeer". Het meer is in het noorden buitengewoon diep: 700 m.

Vanwege de rijke visoogst speelt het meer een belangrijke rol in de economie. Vissersdorpen liggen verspreid langs de kust en de traditionele gebruiken zijn een attractie voor bezoekers.

Toegang tot het meer is mogelijk langs een groot deel van maar meestal is het wel noodzakelijk om een korte omweg te maken voordat u het strand bereikt. Ondanks de aantrekkingskracht die het meer heeft voor de bevolking om zicht er te vestigen, zijn er lange stukken onbewoonde gouden zandoever, omspoeld door kristalhelder water. Kajakken, zeilen, snorkelen, duiken en waterskiën zijn slechts enkele van de activiteiten die u hier kunt doen. Tochten per meer variëren van het beroemde motorschip de Ilala tot het varen in een zeewaardig jacht. Cruises naar de bovenloop van de grote Shire-rivier zijn ook mogelijk.

Lake Malawi is een kroonjuweel

Bron: malawitourism.com

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvragen | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten