ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • La Réunion
  • La Réunion
  • La Réunion
  • La Réunion

In de Indische Oceaan: La RÉunion

Île de la Réunion, voor het zoete genieten

Voor een kenner van Île de la Réunion is het onmogelijk om bij het ruiken van een vanillegeur niet aan dit eiland aan de Indische oceaan terug te denken.

Sinds het begin van de negentiende eeuw wordt deze smaak- en geurstof gewonnen uit de vanille-orchidee, hier in dat bijzondere stukje Frankrijk op ruim negenduizend kilometer van Nederland.

Hoe exotisch ook, iedereen kan zorgeloos en comfortabel genieten van een vakantie op Île de la Réunion: het is een echt - overzees - departement van Frankrijk, met alle voorzieningen van dien.

Ile de la Reunion voor het zoete genieten

Praktisch:

Klimaat

Er heerst hier een mild tropisch klimaat, het hele jaar door. De zomer loopt van oktober tot maart (met temperaturen rond de 30°C), de winter van april tot september (25°C).

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is gering: + 2 uur in de zomer, + 3 uur in de winter.

Afmeting

Het eiland La Réunion is een bergachtig, vulkanisch tropisch eiland. Zijn oppervlak is momenteel 2512 km2 (ruim vijf keer zo groot als Texel), maar dankzij de activiteit van de vulkaan La Fournaise wordt het eiland geregeld een beetje groter. Spannend! 

Vegetatie

De constante oostelijke passaatwind zorgt voor een soort tweedeling wat betreft de vegetatie op het eiland: de oostelijke kant is groen en weelderig met veel watervallen, de westzijde laat een veel droger landschap zien, met mooie stranden waarop het het hele jaar door goed toeven is.

Vulkanisch berglandschap

Het bijzondere vulkanische berglandschap beslaat zo’n veertig procent van het eiland

Met meer dan vijfhonderd kilometer wandelpaden is dit een eldorado voor de sportieve en natuurminnende toerist. Unesco heeft het park in 2010 op zijn Werelderfgoedlijst geplaatst.

De variatie in het landschap is indrukwekkend, met bijzondere overgangen van ongerepte groene tropische bossen naar gebieden die zich het best laten omschrijven als maanlandschap. De aanwezigheid van de actieve vulkaan La Fournaise is overval voelbaar, zeker tijdens haar twee à drie - beschaafde - erupties per jaar.

Een bezoek aan de lavatunnels is een unieke activiteit waarvan echt iedereen ondersteboven is.

De actieve vulkaan La Fournaise

Jaarlijks op de agenda

Le Grand Raid

Ieder jaar vindt eind oktober deze internationale wedstrijd plaats, welke zo’n 2500 trailrunners trekt

Le Sakifo

Een festival in mei, vol creoolse en internationale muziek

Dipavali

In november bezoek je het bijzondere Hindoestaanse ‘lichtjesfeest’

Bron en Copyright: Atout France - Frans Bureau voor Toerisme

La REunion heeft een tropisch landschap

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvragen | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten