ZOEK & BOEK

Last-minute wijzigingen vluchttijden

Stel dat uw vlucht naar uw vakantiebestemming 5 dagen voor vertrek ineens veel later vertrekt dan gepland.

Last-minute wijzigingen van uw vluchttijden: wat zijn uw rechten?

Wat zijn uw rechten?

Last-minute wijzigingen van uw vluchttijden: wat zijn uw rechten?

De zomervakantie zit er alweer op en ook dit jaar zijn er weer veel passagiers met het vliegtuig op vakantie gegaan.

EUclaim heeft deze zomer veel vragen gekregen over de rechten van de passagier in het geval van een last-minute schemawijziging. Reden genoeg om uit te leggen wanneer u recht heeft op een vergoeding als uw vluchttijden door de vliegtuigmaatschappij gewijzigd worden.

Recht op een vergoeding bij last-minute schemawijzigingen

Stel dat uw vlucht naar uw vakantiebestemming 5 dagen voor vertrek ineens veel later vertrekt dan gepland. U raakt hierdoor waardevolle vakantietijd kwijt, wat erg vervelend is!

Als uw vlucht binnen twee weken voor vertrek wordt gewijzigd en eerder of later vertrekt en/of aankomt dan gepland dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon.

Wettelijk

Dit is wettelijk vastgelegd in EU Verordening 261/2004. De verantwoordelijkheid voor het informeren van schemawijzigingen ligt bij de vliegtuigmaatschappij.

Deze moet u dan ook op tijd informeren over een wijziging van de vluchttijden. Hieronder staat overzichtelijk weergegeven waar u recht op heeft in het geval van een schemawijziging.

Video Schemawijzigingen:

Voorwaarden

Last-minute wijzigingen vluchttijden - Voorwaarden

Voorwaarden recht op vergoeding bij wijziging vluchttijden

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij schemawijzigingen dient uw vlucht onder de Europese wetgeving te vallen. Dit betreft alle vluchten die vanuit de EU vertrekken én vluchten van buiten de EU naar een bestemming binnen de EU vliegen met een Europese vliegtuigmaatschappij.

U heeft recht op een vergoeding als u tussen twee weken en zeven dagen voor vertrek te horen krijgt dat uw vluchttijden veranderd zijn en u meer dan twee uur eerder vertrekt of meer dan vier uur later aankomt.

U heeft ook recht op een vergoeding als u minder dan zeven dagen voor vertrek geïnformeerd wordt over het veranderen van de vluchttijden en u meer dan één uur eerder vertrokken bent of meer dan twee uur later aankomt op uw eindbestemming.

Zijn uw vluchttijden op het laatste moment veranderd? 

“Check dan eenvoudig en snel bij uw reisagent of u recht heeft op een vergoeding!”

EUclaim is marktleider in Nederland op het gebied van passagiersrechten en helpt al ruim 10 jaar passagiers bij het verkrijgen van een vergoeding voor vluchtvertragingen en annuleringen.

EU Claim

Vragen? Neem voor nog meer claiminformatie contact met uw reisadviseur op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten