ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

De Sterkste troef van Zuid-Afrika: Diversiteit!

De levendige cultuur

De levendige cultuur

Met 11 officiële talen heeft Zuid-Afrika een levendig erfgoed te bieden

Het is een unieke smeltkroes met een behulpzame en vriendelijke bevolking. U vindt deze culturen in verschillende delen van het land.

De Zulu’s vindt u in de provincie KwaZulu-Natal, de Xhosa in de Eastern Cape, de San in de Northern Cape en de Venda in Limpopo. Dit zijn nog maar enkele van de vele stammen. Uiteraard leven de mensen niet meer overal zoals ze vroeger deden. 

Om toch een goed beeld te krijgen van de stammen kunt u bijvoorbeeld naar één van de Cultural Villages gaan. Dit zijn openluchtmusea waar men laat zien hoe de mensen er vroeger leefde.

Enkele voorbeelden zijn !Khwa ttu aan de West Coast, Lesedi Cultural Village in Gauteng en Basotho Cultural Village nabij Clarens.

Het ongerept wild

Het ongerept wild

Op zoek naar de Big Five met uw eigen ranger

Zuid-Afrika beschikt over vele Nationale Parken waar men tijdens een safari op zoek kan gaan naar de Big Five. De twee meest bekende parken zijn het Kruger National Park en Addo Elephant National Park.

Naast deze Nationale Parken zijn er nog vele Private Game Reserves in het land. Voordeel van Private Game Reserves is dat het er veel minder druk is en alle maaltijden en safari’s zijn vaak bij de prijs inbegrepen. Daarnaast heeft u bij elke Game Drive uw eigen ranger, waardoor de safari van hoge kwaliteit is.

Enkele interessante Private Game Reserves zijn: Nambiti Private Game Reseve, Madikwe Game Reserve, Kariega Private Game Reserve, Pumba Private Game Reserve en Mount Camdeboo Private Game Reserve.

Adembenemende landschappen

Adembenemende landschappen

U vindt ze echt overal! 

Er is één ding waar Zuid-Afrika geen gebrek aan heeft en dat zijn adembenemende landschappen. Er zijn natuurlijk de bekende gebieden zoals de Garden Route (Tuinroute), de Drakensbergen en de Panorama Route maar er zijn nog zoveel meer prachtige plekken.

Een relatief onbekende plaats, maar zeker niet minder mooi, is het Mapungubwe National Park. In dit park vindt u grote Baobab bomen van honderden jaren oud en heeft een prachtig gelegen drielandenpunt. Andere prachtige landschappen vindt u onder andere bij iSimangaliso Wetlands, Camdeboo National park, Lake Jozini en De Hoop Nature Reserve.

Outdoor Paradijs

Het outdoor paradijs

Elke provincie heeft wel wat te bieden

Zuid-Afrika is een paradijs voor actievelingen en buitensporters. Elke provincie heeft wel wat te bieden:

  • een duik nemen met een witte haai
  • een berg beklimmen
  • ’s werelds hoogste bungeejump van een brug maken
  • canopy tours
  • abseilen
  • wateractiviteiten
  • paardrijden
  • een luchtballonvaart

Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Er is dus altijd iets te bieden voor iedereen, van jong tot oud. Via Dirty Boots kunt u een handig overzicht vinden van activiteiten verspreid over het hele land. Een van de meest populaire activiteiten is een Canopy tour. U vindt er vele door het hele land.

De zonovergoten kust

De zonovergoten kust

De Zuid-Afrikaanse zonovergoten kust zit vol met zeeleven en biedt de beste surfmogelijkheden ter wereld

Het hele jaar door valt er van alles te beleven langs de 2800km lange kustlijn. Ook is duiken één van de vele mogelijkheden.

Van juni tot november is het seizoen van de walvissen in Zuid-Afrika. Vanaf verschillende plaatsen zijn deze prachtige dieren te bewonderen en in Hermanus zelfs vanaf de kust! In Port Elizabeth wordt een Marine Safari aangeboden waarbij u op zoek gaat naar onder andere dolfijnen en walvissen, maar ook een pinguïnkolonie bezoekt.

Ondanks de vele prachtige stranden die Zuid-Afrika heeft, heeft het land geen strandcultuur zoals wij die kennen van bijvoorbeeld de Spaanse Costa’s. Toch vindt u in de Zuid-Afrikaanse zomer heel veel mensen op de stranden, waarvan er vele het eco-label Blauwe Vlag hebben.

Het bruisende stadsleven

Het bruisende stadsleven

Zuid-Afrikaanse steden ademen de ziel van het land

Van de kalme sereniteit tijdens een drankje aan zee in Kaapstad tot de eindeloze energie in een nachtclub in Johannesburg. Daarnaast staat Zuid-Afrika bekend om het overheerlijke eten en de heerlijke wijnen.

Met name in Kaapstad, maar ook in Johannesburg vindt u vele toprestaurants. Ook in de Game Lodges is het culinaire niveau zeer hoog. Wie wil kan in de Western Cape de wijnlanden bezoeken op slechts anderhalf uur rijden van Kaapstad. De bekendste plaatsen zijn Stellenbosch en Franschhoek, maar ook zeker de moeite waard zijn Tulbagh, Paarl en Wellington.

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten