ZOEK & BOEK

Authentiek Adembenemend Avontuurlijk Buffalo City 

Authentiek. Adembenemend. Avontuurlijk. Buffalo City aan de Zuid-Afrikaanse Eastern Cape heeft ’t allemaal in zich.

Een grillige kustlijn met prachtige stranden, een glooiend landschap met traditionele Xhosa-dorpjes en een veelheid aan te ondernemen activiteiten!

Authentiek Adembenemend Avontuurlijk Buffalo City - Welkom in het land van de Xhosa!

Buffalo City

Buffalo City is een gemeente in de Eastern Cape provincie, die uit meerdere steden en dorpen bestaat. East-London, King Williams Town, de hoofdstad Bisho en het township Mdantsane zijn de bekendste plaatsen in de gemeente.

Buffalo City is ongeveer even groot als onze provincie Drenthe heeft een kustlijn van 68 kilometer.

Welkom in het land van de Xhosa!

De Eastern Cape is het thuis van de Xhosa, een volk met oude tradities waarvan er vele nog op het platteland worden bewaard. Je herkent de Xhosa aan de typische klik-geluiden in hun spreektaal. Bij bijzondere gelegenheden kleden de vrouwen zich in prachtige traditionele kledij.

’s Werelds bekendste Xhosa is Nelson Mandela, die opgroeide en begraven ligt in de omgeving van Qunu. Op uw reis door de Eastern Cape kunt u verschillende ‘traditional villages’ ontdekken, bijvoorbeeld in Malakalaka, een half uurtje rijden van East-London. U wordt er gastvrij onthaald en rondgeleid: een intense ervaring! 

Tussen Wild Coast en Sunshine Coast

Authentiek Adembenemend Avontuurlijk Buffalo City - Zoek het avontuur op!

Buffalo City is de scheidslijn tussen twee van Zuid-Afrika’s mooiste kusten: de fenomenale en grillige Wild Coast richting Durban en de zonovergoten Sunshine Coast richting Port-Elizabeth. Buffalo City zelf telt 14 prachtige stranden en prachtige duinlandschappen met overweldigende vergezichten.

Vooral de stranden nabij Gonubie, Gonubie Beach en Nahoon Beach zijn wonderschoon, je kunt er heerlijke wandelingen maken. 

Van glooiende heuvels naar grillige bergen

Reis je vanaf East-London landinwaarts, dan zie je het landschap langzaam veranderen. Glooiende heuvels met kleine, echt Afrikaanse huisjes en dorpjes gaan langzamerhand over in fraaie berglandschappen. 

Beschermde natuurparken en private game reserves

De malariavrije natuur van Buffalo City biedt verschillende beschermde natuurparken. Het bekendste is Gonubie Nature Reserve met mooi aangelegde wandelpaden waar je meer dan 130 verschillende vogelsoorten kunt zien. En uiteraard kun je in Buffalo City op safari. In het Inkwenkwezi Private Game Reserve, kun je de Big Five spotten. 

Zoek het avontuur op!

Buffalo City heeft alle in huis voor een actieve vakantie. Je hoeft je er geen seconde te vervelen. De 14 stranden zorgen voor veel vertier en sportieve uitdaging. Snorkelen, windsurfen, zeevissen, kanoën op de Kewelra rivier, duiken naar de wrakken van The Orient: het kan allemaal.

In East-London vind je bovendien één van ’s werelds beste surflocaties: Nahoon Reef, met z’n mooie strand en hoge golven. Ook zijn er een aantal prima golfbanen. Wie zich in het zweet wil werken, komt ook landinwaarts aan zijn trekken.

Mountain biken en hiken kan op vele trails. Ben je een passieve genieter? Ga dan dolfijnen en walvissen spotten of lekker luieren aan de uitgestrekte stranden.

Tenzing Travel

 Buffalo City

   

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten